top of page

´Duurzaam winkelen met COSH! in Rotterdam´

{Je hoort de laatste tijd zoveel over duurzame merken dat je nu toch wel heel nieuwsgierig bent geworden. Alleen waar ga je de ´juiste´ winkels vinden? Don´t worry, I got you! (en het is nog veel makkelijker dan je dacht). Jouw volgende trip naar Rotterdam wordt er één met vele nieuwe, duurzame ontdekkingen!}

--------------------------------------------------

Green Friday event

Op zaterdag 25 november was ik aanwezig bij het Green Friday event van COSH! Zij maakten een shoppingguide met de leukste winkels waar je met een gerust hart kunt winkelen. Of het nu gaat om vintage kleding, lokale producten of duurzame cadeau´s. De retailers zijn uitgebreid gescreend waardoor jij niet meer zelf op onderzoek uit hoeft. De screening bevat de thema´s planeet, circulariteit, productieketen, dierenwelzijn, slow fashion, ethisch en transparantie. De rapporten lees je op de website van COSH! bij de desbetreffende winkels.


Waar kun je de shoppingguide vinden?

In alle aangesloten winkels kun je de fysieke map ophalen, maar ook online kun je via de website van COSH! een eigen route samenstellen met shops. Ben je al enthousiast? Maak hier dan je eigen route >>>  https://cosh.eco/nl/winkelroute/nederland/rotterdam


Hieronder de nieuwe parels die ik heb gevonden tijdens mijn persoonlijke shopping route:


  1. Olga Korstanje- Een winkel en atelier in één. De eigenaresse Olga maakt haar eigen tassen en accesoires van restleer. Daarbij geeft zij ook workshops zodat je je eigen tas leert maken! In de winkel verkoopt zij naast haar eigen producten ook accesoires van andere designers gemaakt van natuurlijke materialen.

  2. Very Cherry- In deze winkel vind je hun eigen fairtrade kledinglijn geïnspireerd op vintage kleding en accesoires. Ook verkopen zij o.a. het duurzame merk King Louie.

  3. Xzota- Een Rotterdams sieradenmerk! De sieraden worden handgemaakt in Bali. Het zijn stuk voor stuk unieke juweeltjes die met veel liefde zijn gemaakt.

  4. Hidden Youth- Vintage, vintage, vintage! Je vindt hier vintage mannen- en vrouwen mode en tweedehands interieur accesoires. Eigenaresse Evana gaat zelf op pad op zoek naar unieke parels. Een deel van de opbrengst gaat naar hun ´Hidden Youth Foundation´ waarmee zij projecten opzetten om dakloosheid tegen te gaan. Je steunt dus met je aankoop ook nog eens een prachtig inititatief!

  5. CÉNO classics- Vintage kleding van hoogwaardige kwaliteit. Kenmerkend voor de collectie is een neutraal kleurenpalet, natuurlijke materialen en tijdloze silhouetten. Of je nu op zoek bent naar een klassieke blazer/chino, of trui van Tommy Hilfiger; voor ieder wat wils voor een goede prijs. Zowel voor vrouwen als mannen.

Op jacht in een andere stad? COSH! got you covered! Raadpleeg de website voor alle deelnemende steden en retailers, https://cosh.eco/nl/winkelroute.

Comments


bottom of page