top of page

´7 te gekke duurzame winkels om te bezoeken!´

Sinds december 2021 ben ik gestopt met het kopen van fast fashion nadat ik de documentaire ´The true cost´ had gezien. Het maakte

me zo boos te zien dat de textielindrustrie zo vervuilend is en zoveel negatieve gevolgen heeft voor mens, dier en milieu. Het werd me duidelijk dat ik anders wilde gaan consumeren. Ik wilde bewustere keuzes gaan maken. Een bijdrage leveren aan het zo mooi mogelijk houden van onze prachtige planeet. Ik kan in mijn eentje niet de wereld veranderen, maar ik kan mijn stem gebruiken om anderen te inspireren. En met mijn keuzes kan ik een bijdrage leveren.


Bewuster winkelen betekende voor mij o.a. stoppen met online kleding kopen. Als er sale was kocht ik maar al te graag items in allerlei verschillende maten. Vaak bleek de pasvorm niet zoals verwacht en stuurde ik alles weer terug. Wist je dat er een gedeelte van de geretourneerde items word verbrand? Hoe ontzettend belachelijk is dat! Het is slecht voor het milieu en daarbij zonde van de grondstoffen die zijn gebruikt om de kledingstukken te maken.


Vanaf december 2021 ben ik er een sport van gaan maken om duurzame winkels te ontdekken. Ik kan je zeggen dat ik een aantal parels heb gevonden! Ga gewoon eens langs als je in de buurt bent. In de winkels kun je je vragen stellen en kijken naar het aanbod aan prachtige slow fashion brands. Tip van flip; voel de stoffen. Er worden vaak natuurlijke stoffen gebruikt waardoor de items heerlijk zacht zijn!


Hier mijn 7 favoriete winkels in Nederland:


  1. The blindspot, Goes. IG: @theblindspotnl

  2. Loya, Breda. IG: @loya.breda

  3. Wanderwood, Den Bosch. IG: @wanderwood_denbosch

  4. Nieuw mos, Amersfoort. IG: @nieuwmoswarenhuis

  5. Tomo, Leidschendam. IG: @tomo.nl

  6. Sophie stone, Utrecht. IG: @sophiestonefashion

  7. Nukuhiva, Utrecht. IG: @nukuhivafairfashion

Comments


bottom of page