top of page

´Rijkdom´

Het is zondagmiddag 26 februari 2023, het zonnetje schijnt en de lucht is blauw. Dit doet me altijd denken aan de Teletubbies, maar dat even ter zijde.


Ik heb vanochtend voor het eerst een vrouwencirkel bijgewoond en ik voel me helemaal verbonden met mijn hart. Onderweg naar huis zie ik een Audi en BMW voorbijrijden. Als ik denk aan het hebben van rijkdom, denk ik onwillekeurig aan het hebben van een nieuwe auto. Een Volkswagen ID 4 pro om precies te zijn. Een elektrische auto met alles erop en eraan.


Terwijl ik naar die voorbijrijdende dure auto´s kijk, komt er een gedachte bij me op: dure auto´s zijn geen rijkdom. Jezelf ontwikkelen, tijd doorbrengen met mensen van wie je energie krijgt, van de kleine dingen genieten en een thuis hebben waar je je veilig en fijn voelt, dat is echte rijkdom. Zo cliché, maar op dat moment drong het pas echt tot me door.


Ondanks dat mijn financiële situatie nu niet is zoals ik het graag zie, heb ik die rijkdom. Niet in financiële vrijheid en overvloed, maar wel in tijd, liefde, verbinding en de mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen. Ineens voel ik me rijk en gezegend. Dit is waar het om draait en niet om een auto van 44.000 euro of een huis van 8 ton. Mijn tweedehands Volkswagen UP brengt me waar ik wil komen en mijn sociale huurwoning is dé plek waar ik creëer, geniet, liefde ervaar en goed voor mezelf zorg.


Ik ben er niet trots op dat mijn spaarrekening bijna leeg is. Ik heb schaamte, schuld, stress en onrust gevoeld. Maar het geld wat ik het afgelopen jaar in mezelf heb geïnvesteerd is veel meer waard dan een groot geldbedrag op mijn bankrekening. Dat betekent op zichzelf niets. Geld is meer dan welkom, begrijp me niet verkeerd. Ik wil er van alles mee creëren en beleven. Maar niets wat te maken heeft met macht, positie of simpelweg ´hebben´, maar met liefde voor mezelf, de mensen om me heen en de planeet. Dit geeft me namelijk het gevoel dat ik leef en mijn waarde toevoeg.


Dus ik verleg mijn focus naar wat ik wil creëren en ervaren en het zien van rijkdom in de alledaagse kleine dingen. En zo kan ik aantrekken vanuit overvloed.Comments


bottom of page