top of page

´Hoe belangrijk vind ik mezelf?´

We hebben een druk bestaan. Althans, dat is wat we meekrijgen. Wellicht is dat wat we zelf creëren door dit constant te roepen. Nemen we onszelf dan eigenlijk wel serieus?


´Tja, als ik meer tijd had, dan had ik wel meer gaan lezen. Dan had ik wel meer gaan sporten. Dan was ik wel begonnen met mediteren´. Het gaat niet om meer tijd hebben. Het gaat om je tijd anders indelen. Prioriteiten stellen. En dan is de vraag; vindt je jezelf een prioriteit? Je behoeften, wensen, ontspanning, geestelijke- en lichamelijke gezondheid. Dat is waar het voor mij om draait.


Ik ben van mening dat op het moment dat je jezelf een prioriteit vindt, je beter in je vel komt te zitten. Je neemt de tijd om lichamelijk voor jezelf te zorgen. Om even bij jezelf in te checken en te kijken wat je nodig hebt. Jezelf dat te geven wat je nodig hebt.


Succes is niet het telkens behalen van nieuwe doelen. Streven naar het beter te doen dan anderen. Succes is doen waar je energie van krijgt, jezelf serieus nemen, genieten en groeien. Het is het proces, niet het resultaat. Want stel nou dat het resultaat niet is zoals je had bedacht? Heb je dan gefaald? Als je met trots terug kunt kijken naar de weg die je hebt afgelegd, bestaat er geen falen. Alleen groeien en leren. Is dat niet een geweldig gegeven?!


Op het moment dat ik een te gekke shoot boek, ben ik in de wolken. Ik heb een lijst met merken/bedrijven waar ik mee wil samenwerken en het voelt goed om te kunnen zeggen dat het is gelukt. Maar wat daarna? Dan leef ik weer naar een volgende shoot toe.


Als ik me nu zou richten op het proces naar een shoot toe. Dan zou ik trots zijn dat ik de moed heb om mezelf voor te stellen aan klanten. Dan zou ik trots zijn dat ik mezelf online durf te laten zien.

Dan zou ik trots zijn dat ik een bijdrage mag leveren aan het verspreiden van een gedeelde missie. Dan zou ik trots zijn dat ik kies voor mijn eigen pad. Dan zou ik trots zijn dat ik mezelf serieus neem door te doen wat ik het allerleukste vind. Dan zou ik trots zijn dat het lukt om mijn angstgedachten te overstijgen en te kiezen voor liefde voor mezelf.


Wauw, dan ervaar ik zoveel meer, langduriger en intenser succes! Niet meer gekoppeld aan een specifiek moment, doel of hoeveelheid geld. Ja, zo wil ik succes voor mezelf definiëren.Comments


bottom of page